Italiaanse kruidenmix

Italiaanse kruidenmix | Italian Herbs | Épices italiennes | Italienische Gewürze | Italienska kryddor

Italiaanse kruidenmix op een oude witte houten schaal | Oregano, Rozemarijn, Tijm en Salie | Beeldbank Kruiden en Specerijen JDH.
Oregano, Rozemarijn, Tijm en Salie, een italiaanse kruidenmix.
Italiaanse kruidenmix in een Franse ratatouille ovengerecht.
Franse ratatouille met italiaanse kruiden. Een goed huwelijk.

Mijn Ratatouille oven recept. Basis groenten : courgette, aubergine, rode ui, knoflook, paprika en tomaten. Vroeger maakte ik ratatouille in een pan maar een vriendin leerde me om dit gerecht te bereiden in de oven. Dank je Katie-Kit!

Afbeelding van een pasta maaltijd | Italiaanse kruidenmix in een klassieke pastasaus met volkoren macaroni. Beeldbank JDH
Pasta, pastasaus en Italiaanse kruiden.

Pastasaus ‘klassiek’ : olijfolie, ui, teentje knoflook, gehakt, tomaten, bleekselderij, verse italiaanse kruiden (en optioneel met wat bacon en rode wijn). Minstens 1 uur zacht stoven. Volkoren macaroni. Verse peterselie topping, wat knapperige rauwe bleekselderij en een lekkere rauwe champignon. (De pastasaus kan extra lekker worden als je een half kopje rode wijn toevoegt).  

Basilicum past ook in een Italiaanse kruidenmix. Tomaten en basilicum horen bij elkaar.

Een saus heeft als doel verschillende voedingsmiddelen aan elkaar te koppelen en ze een meer compacte en uniforme consistentie te geven om vlees, vis, pasta, groenten te begeleiden en smaak te geven, het seizoen te verbeteren en de organoleptische kenmerken van het voedsel te verbeteren. (Organoleptisch : met het smaak-en reukzintuig uitgevoerd).

Ragu en tomatensauzen als basis voor het op smaak brengen van pasta en risotto :

  • Ragù bolognese
  • Salsa all’amatriciana
  • Salsa arrabbiata
  • Sugo alla puttanesca
  • Sugo alla Norma
  • Ragù napoletano
  • Ragù potentino

“Ragù bolognese : Bak de gehakte spekjes en groenten; Voeg dan het gehakt toe en giet na een flinke bruining een half glas droge witte wijn in de ragout. Zodra de wijn is verdampt, voeg je de tomatenpuree, zout en peper naar smaak, een glas vleesbouillon toe en kook je het een paar uur op een laag vuur, waarbij je de room toevoegt. Moderne variant: bacon vervangen door mager vlees en varkensvlees (bijv. Verse worst), en room met een paar eetlepels melk. Bak het vlees en de groenten in twee eetlepels extra vierge olijfolie.”

https://it.wikipedia.org/wiki/Salsa_(gastronomia)

Beeldbank Kruiden en Specerijen