Beeldbank Kruiden Specerijen : Stock Steranijs StarAnise Steranis Anisétoilé Stjärnanis

SterAnijs StarAnise Steranis Badiane-Anisétoilé Stjärnanis

Steranijs-StarAnice-Steranis-Anisétoilé-Stjärnanis

SterAnijs, Beautiful stock photo StarAnice, Sternanis, Badiane-Anisétoilé-Stjärnanis
SterAnijs StarAnice Badiane ou Anis étoilé Stjärnanis. Sternanis zweifellos das schönste Gewürz.

Stock Steranijs StarAnice-BadianeAnisétoilé-Stjärnanis

Perfect steranis stock photo | Steranijs | Star anise | Keukenkruiden en specerijen stockfoto | Herbs and Spices Food photography Judith den Hollander
Schönes Sternanis, exotisches Gewürz.

Als ik het doosje van de steranijs openmaak dan ruik ik een heerlijke intensieve, frisse, zoete geur. Ze doet me denken aan een luxe Indiaase thee en aan de kerst.

Das unverwechselbare Aussehen – ein Stern – machen ihn wohl zum schönsten unter den Gewürzen.

Illicium verum is a medium-sized native evergreen tree of northeast Vietnam and southwest China.

Stjärnanis (Illicium verum), som även kallas kinesisk stjärnanis, eller äkta stjärnanis, är en art i familjen stjärnanisväxter. Arten förekommer i sydöstra Kina och Vietnam.

Kräuter.

Star anise is shaped asan eight-pointed star. It contains seeds with an aniseed flavour, which comes from the spice’s essential oil, anethole. Star anise is popular in Chinese cooking. It is one of the five spices in Chinese 5-spice powder.

Beeldbank Kruiden Specerijen

Recept

Zelf chinese 5 spice kruidenpoeder maken. De mix combineert de basissmaken zoet, zout, bitter, zuur en scherp.

Simpel en veel beter dan een klant-en-klare mix.

Ingrediënten : Steranijs, Kruidnagel, Kaneel, Venkelzaad en Szechuanpeper (https://nl.wikipedia.org/wiki/Szechuanpeper)

2 eetlepels Szechuanpeper
8 steranijs whole
6 kruidnagels
5 kaneelstokjes
1 eetlepel venkelzaad

Rooster de peper in een droge koekenpan op laag vuur tot het aroma vrijkomt. Apart zetten.
Dan de andere specerijen 3 minuten roosteren tot ze gaan geuren. Pan van het vuur halen en de specerijen op een bord laten afkoelen. Gebruik een kruidmolen (of koffiemolen) om te malen. Alles zeven.  Dan nogmaals fijnmalen en zeven. Eventueel nog een 3de keer malen en zeven. In een luchdichte pot bewaren. (Na afloop kun je de molen met een stukje zacht brood schoonmalen. Kruidresten zetten zich vast op broodkruim).

1 teaspoon ground cinnamon
1 teaspoon crushed star anise, ground
1/4 teaspoon crushed fennel seed
1/4 teaspoon freshly ground pepper (or 1/4 teaspoon Szechuan pepper)
1/8 teaspoon ground cloves.

Steranijs is ook heerlijk in Indiaase thee (Chai) met verse gember, kardemom, peper, kaneel, zwarte thee met melk. Deze specerijen ook roosteren in een droge pan en in een luchtdichte pot bewaren.

Dit recept moet  ik nog uitproberen : http://www.koket.se/lisa_lemke/efterratter_och_godis/frukt_och_bar/inkokta_paron_med_stjarnanis/

of ingekookte peren met saffraan, kaneel en verse gember? of misschien liever met saffraan en vanillestokje?

Leave a Reply