Beeldbank Kruiden Specerijen

Beeldbank Kruiden Specerijen. Vakfotograaf begint een beeldbank en biedt hoogwaardige realistische en artistieke stockfoto’s van keukenkruiden en specerijen aan. 

Voor foodbloggers, (beroeps)koks, restaurants, foodies en geïnteresseerden. 

Foodfotografie : Kruiden en Specerijen.
Het heeft enige aanlooptijd nodig gehad, maar nu ben ik toch echt van start gegaan met mijn eigen database van verse en gedroogde kruiden en specerijen. Met plezier fotografeer, bestudeer, documenteer, omschrijf en publiceer ik ze. Omdat ik respect heb voor voedsel, eerlijke ingrediënten, ambachten en geniet van zelfgemaakte gerechten. Omdat ik hou van goede foodfotografie en wil inzoomen op de rol en waarde van specerijen en kruiden. Omdat de kruiden en specerijen zoveel te vertellen hebben. Niet alleen over hun uiterlijk en eigenheid, maar ook over hun geschiedenis, familieverbanden, ontwikkeling en bijzondere talenten. Omdat ze kortom zo uniek, belangrijk, geliefd, veelzijdig, beschikbaar en fotogeniek zijn. Omdat ik via fotografie en een beeldbank het nuttige met het aangename kan verenigen en weer nieuwe dingen leer. 

Koken met kruiden en specerijen is een heerlijk kort avontuur. Leven met (wilde) kruiden, heilzame specerijen en eetbare planten is een lange bewuste en vaak zelfs spirituele reis.

Stockfoto uit de Beeldbank Kruiden Specerijen| stock photo herbs spices | Steranijs | Star anice | Stockfoto keukenkruiden en specerijen | Herbs and Spices Food photography Judith den Hollander

Kruiden en Specerijen : De Beeldbank.
Mijn fotodatabase bevat beelden van de keukenkruiden en specerijen die ik zelf gebruik en in mijn keukenkast, kamer en tuin heb staan. Ik heb veel fotogenieke ‘modellen’ en kan mijn beeldmateriaal gestaag laten groeien, omdat ik hou van dagdagelijkse (‘husman’) kost en van exotische maaltijden. Ik heb niet de ambitie om helemaal ‘los’ te gaan en alle bestaande kruiden en specerijen aan te kopen en een wetenschappelijke encyclopedie samen te stellen. Ik werk vanuit eigen interesse met de mij beschikbare middelen en eventueel met het kruid, de specerij en het gerecht dat u mij in opdracht laat fotograferen. Ik streef ernaar de kruiden, specerijen en gerechten op een natuurlijke manier te fotograferen. En min of meer steeds een uniek individueel portret te maken, inclusief een ‘fotobijschrift’. Dat kan algemene informatie, een stukje geschiedenis, eigenschap, bijzonderheid, persoonlijke ontdekking, opmerking of een recept zijn. Ik vind styling belangrijk maar wil geen ‘steriele perfectie’. Een aantrekkelijk en realistisch beeld is mijn uitgangspunt en doel. Dit is een persoonlijk project waar ik me graag op toeleg als omstandigheden daar naar zijn. (Tijd, zin, lekkere trek, een nieuw intrigerend recept…..).

Kruiden en Specerijen : De verhalen, (familie)tradities en persoonlijke ontdekkingen.

Lees meer | Ontdek meer | Bekijk de Beeldbank

Hierbij spreek ik ook mijn interesse uit om als startende foodfotograaf uw (h)eerlijke gerechten te fotograferen in mijn fotostudio of bij u in de keuken.

Stockfoto informatie

 

Hochwertige stockfotos : Bilddatenbank Gewürze und Kräuter

Banque d’images épices et herbes

Smaakmakers/versterkers (condiments), Seasoning, Kruidenmix.