AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)/(General Data Protection Regulation (GDPR) van toepassing.
Studio JDH waardeert en respecteert de nieuwe Europese privacywetgeving. Ze is er klaar voor, heeft de nodige settings in Google Analytics aangepast en haar privacyverklaring af.

Klanten lezen hier de privacyverklaring.

Kort samengevat komt het hier op neer : Studio JDH is een micro-onderneming die praktisch alles zelf doet met eigen tools, zo ook de administratie. M.b.t. gegevens en bescherming :
1/ Website cookies zijn geanonimiseerd, omdat ze uitsluitend dienen om de website te optimaliseren;
2/ Dataminimalisatie staat centraal. Uitsluitend strikt noodzakelijke NAW-gegevens worden gevraagd voor klantcontact, financiële en auteursrecht administratie;
3/ Gegevens worden met niemand gedeeld;
4/ Gegevensverwerking is niet uitbesteed en dataopslag is op eigen beveiligde systemen (rolodex, excelsheet, computer en externe harddisk en niets in de cloud);
5/ Gmail-boxen worden minstens 1x per maand opgeschoond.
Dit geeft minimale rompslomp en maximale veiligheid. 

Een portretfoto is een artistiek werk in het kader van de vrijheid van meningsuiting en van informatie en maakt geen inbreuk op de privacy.

 

 

Kan je als fotojournalist nog wel fotograferen als de AVG is ingevoerd?

New Dutch regulation about publishing personal data -including photos- on internet

Updated April 2008

“Zoekmachines mogen niet langer dan 6 maanden gegevens over gebruikersgedrag bewaren. Na een half jaar moet dit soort gegevens worden geanonimiseerd. Bovendien zijn IP-adressen heuse persoonsgegevens. Dat stellen Europese privacywaakhonden. Daarmee stevenen ze rechtstreeks af op een juridische twist met mondiale implicaties”.

Bron : Emerce | Google en privacywaakhond EU op ramkoers

16 October 2007

Privacywetgeving geldt ook op internet

New Dutch regulations : privacy legislation also applicable for internet. All those that want to publish personal data on the internet need to have permission from the data subjects. People who did not consent to publication of their personal data can demand that their data be immediately removed from the internet.

“Personal data are published on the Internet by government institutions, companies, journalists or individuals in many different ways. Publications on the Internet are generally accessible worldwide, 24 hours per day, to a potentially extensive and highly varied public. The drawback to the benefit of thisgeneral accessibility is that people whose personal data are placed on the Internet, the data subjects, could be at a serious disadvantage due to incorrect, incomplete or unnecessary publication of their personal data.
Personal data must be treated with the same care on the Internet as they are offline. This publication by the Dutch Data Protection Authority (Dutch DPA ) [College bescherming persoonsgegevens (CBP )] provides clarity with regard to the application of the Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) [Dutch Data Protection Act] in cases involving the Internet.
REGULATIONS
In brief, those persons who (wish to) publish personal data on the Internet, the controllers, must adhere
to the following regulations. Prior to publication:
1 Determine whether the publication serves a legitimate purpose and whether that purpose is consistent with the purpose for which the data were originally obtained.
2 Ensure that publication of the data is justified.
The most important justification for publishing personal data is the consent of the data subjects”.

Lees meer :

www.nosheadlines.nl/forum.php/list_messages/8265 | Je smoel op een website (nos)

www.nrc.nl/binnenland/article789010.ece/Persoonsgegevens_niet_zomaar_op_web

Persoongegevens internet beschermd (trouw)