Zwart-wit fotobewerking

Een kleurenfoto omzetten naar zwart-wit is een creatief proces voor mij. Niet iets dat ik met een snelle  ‘druk op een knop’ als een standaard bewerking door een programma laat uitvoeren.
Per foto, kijk ik naar mogelijkheden en probeer ik uit wat de beste toegevoegde waarde is. Soms kan ik lang bezig zijn met een bewerking en een toning. Elke foto maak ik zelf ‘op smaak’. (Af en toe denk ik met weemoed terug aan de prachtige barietafdrukken die ik maakte in de doka en het analoge fototijdperk…)

Zwart-wit fotobewerking | Portretfotograaf Judith den Hollander.
Zwart-wit speciaal (‘high key’ en ‘zacht’)
Zwart-wit speciaal (‘hard’)
Daglicht portret | Mooie zwart-wit omzetting | Fine art fotograaf Judith den Hollander.
Speciale zwart-wit bewerking (‘hard’)
Speciale zwart-wit bewerking, met een kader.
Beauty portret, high-key en zwart-wit | Fine art portretfotografie Judith den Hollander.
Speciale zwart-wit fotobewerking.